۰

مسئولیت مدیران نسبت به بدهی مالیاتی شرکت

 بدهی مالیاتی و توقیف اموال

مسئولیت مدیران نسبت به بدهی مالیاتی شرکت

 

هدف از این نوشتار، اطلاع ‌رسانی و آگاه ساختن مدیران شرکت‌های خصوصی در مورد مسئولیت تضامنی بسیار سنگینی است که به موجب ماده ۱۲۲ قانون برنامه پنج ساله پنجم بر دوش آنها نهاده شده است.

در ماده ۱۲۲ قانون برنامه پنجم توسعه آمده است: «مدیران اشخاص حقوقی غیر دولتی به طور جمعی یا فردی نسبت به پرداخت مالیات بردرآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات‌هایی که اشخاص حقوقی به موجب مقررات قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده مکلف به کسر یا وصول یا ایصال آن بوده و مربوط به دوران مدیریت آنها باشد، با شخص حقوقی مسوولیت تضامنی خواهند داشت».

 

به موجب ماده قانونی مذکور، مدیران شرکت‌های خصوصی (اشخاص حقوقی غیردولتی) در موارد زیر با شرکت (شخص حقوقی)، مسوولیت تضامنی مشترک خواهند داشت:

 

۱- پرداخت مالیات بر درآمد شخص حقوقی که مربوط به دوران مدیریت آنها باشد و جرایم آن.

 

۲- پرداخت مالیات‌هایی که شخص حقوقی به موجب مقررات قانون مالیات مستقیم مکلف به کسر و ایصال آن بوده و مربوط به دوران مدیریت آنها باشد و جرایم آن.

 

۳- پرداخت مالیات‌هایی که شخص حقوقی به موجب مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف به وصول و ایصال آن بوده و مربوط به دوران مدیریت آنها باشد و جرایم آن.

 

نکته: سازمان امور مالیاتی می تواند به منظور وصول بدهی مالیاتی شرکت‌های خصوصی (اشخاص حقوقی غیردولتی) از بابت موارد اشاره شده در بالا، راسا و بدون نیاز به حکم مراجع قضایی و از طریق صدور برگ اجرا، اموال مدیران مربوطه را به طور متوالی و به نحوی که کل بدهی مالیاتی تسویه گردد، ضبط کند.


منظور از مدیران در این ماده قانونی، اعضای هیات‌ مدیره و مدیرعامل شرکت‌ها و ارکان مشابه در سایر اشخاص حقوقی غیردولتی است.

 

از آن جهت که در بسیاری از موارد، فرآیند قطعی شدن بدهی مالیاتی دوره عملکرد یک مدیر، پس از گذشت زمانی طولانی و پس از خاتمه مدت ماموریت آن مدیر صورت می‌پذیرد، بنابراین مدیر مربوطه هیچ‌ اختیاری در پرداخت مالیات قطعی دوره عملکرد خود ندارد.

 

در نتیجه مدیری که از مسوولیت تضامنی خود در این ماده قانونی آگاه شود، در ازای دریافت حقوق و مزایایی که به هیچ وجه با تعهدات احتمالی از بابت پرداخت بدهی‌های مالیاتی شخصیت حقوقی قابل مقایسه نیست، حاضر به پذیرش سمت مدیریت شرکت خصوصی نخواهد شد.

 

 

مشاوره تلفنی مالیاتی رایگان

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی